Kilo Vermenin En Kolay Yolu 2 haftada 15 Kilo!

Kilo vermek isteyen birçok kişi en hızlı zayıflama yöntemi nedir ne yazık ki tam olarak bilmiyor. Şayet bu durum her uzmanın aynı fikirde olmayışı ile ilişkilidir. Belki de kilo vermenin en kolay yolu için her uzmanın farklı önerilerde bulunmasıdır. Yine de kısa sürede zayıflamayı arzu edenlerin akıllarında genellikle kilo vermenin en kolay yolu 2 haftada 15 kilo verdirir mi sorusu var.

Siz de kendinize kısa sürede zayıflamak için örneğin 2 haftada en hızlı kilo verme yöntemi nedir diye soruyorsanız müjdemizi isteriz. Çünkü bilimsel olarak ispatlı denenmiş bilgilerle bu hayalinizi gerçekleştirmeniz çok kolay! Yeter ki ne yapmanız gerektiğini iyi bilin ve kararınızı verdikten sonra rahat bir şekilde yolunuza devam edin.

Evde kilo vermenin en kolay yolu ile 2 haftada 15 kilo vermeyi gerçekten isteyip istemediğinizi düşünün. Hem de öyle düşünün ki böyle bir durumda istediğiniz kıyafetin nasıl yakıştığını, sağlığınızın günden güne nasıl iyileştiğini ve herkesin sizdeki bu muhteşem değişime nasıl hayran kaldığını görün. Şimdi en hızlı kilo verme yöntemi nedir daha yakından bakalım.

Kilo Vermenin En Kolay Yolu Nedir?

En hızlı kilo verme yöntemi ne karbonhidratları tamamen sıfırlamak ne de saatlerce yoğun egzersiz yaparak yağ yakmaya çalışmaktır. Kuşkusuz herkes farklı özelliklere sahip olduğu için aynı zayıflama yöntemi ile benzer bir başarıyı elde etmek mümkün olmayabilir. Bunun için en iyi zayıflama yöntemi mutlaka size özel olmalıdır.

Mevcut bilgiler ışığında hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler listesinin başına bir uzmandan yardım almayı koymalısınız. Çünkü uyguladığınız yöntem sizin yapınıza, metabolizmanıza, yaşınıza, günlük kalori ihtiyacınıza ve cinsiyetinize uygun değilse hedefinizden uzaklaşırsınız. Dolayısıyla kilo vermenin en kolay yolu kendinizi doğru bir adrese, garanti diyeceğiniz emin ellere teslim etmektir.

Demek ki 2 haftada 15 kilo vermenin en kolay yolu sahip olduğunuz özellikleri dikkate alacak bir beslenme planını uygulamaktır. Bunun için başvurduğunuz uzman kilo vermenizi zorlaştıran faktörleri büyük bir titizlikle analiz etmelidir. Siz de bunları bilirseniz kilo vermeniz daha kolay olacaktır. İşte kilo vermenizi engelleyen veya zorlaştıran durumlar şöyledir:

Kilo Vermeyi Zorlaştıran Durumlar

İradeli bir şekilde elinizden gelenin en iyisini yapmanıza rağmen bir türlü istediğiniz sonucu alamıyorsanız o zaman zayıflamanızı zorlaştıran bir sebep aramalısınız. O nedenler arasında en önemlilerinden bir kilo vermeyi engelleyen hastalıklardır. Bunların başında hormonal dengesizlikler, insülin direnci, hipotiroidi, kansızlık ve polikistik over sendromu gelir.

a) Hormon Dengesizliği:

Kortizol, aldosteron, progesteron, prolaktin, ghrelin, tiroid, insülin ve büyüme hormonlarındaki değişimler vücudun dengesini bozduğu için ne yazık ki kilo kaybı zorlaşır. Özellikle adet düzensizlikleri, vücuttaki şişlikler, sürekli uyuma isteği veya diğer uyku sorunları ile vücudun çeşitli yerlerindeki ağrı hisleri genellikle hormonlarla ilgili bir sağlık problemine işaret eder.

  • Sürekli aç hissetme ve iştahtaki değişiklikler de önemli hormon dengesizliğinde önemli bir belirtidir. Hemen bir dahiliye uzmanına başvurmanız gerekir. Tabi bütün bu belirtilerin çoğunu taşıyorsanız.

b) İnsülin Direnci:

Böyle bir sorununuz varsa kandaki şeker hücrelere girmekte zorlanır ve miktarı hep fazla kalacağından sürekli insülin salınımı olur. Bu durumda kendinizi sürekli aç hissederseniz ve hiç kilo veremez duruma gelirsiniz. Dolayısıyla insülin direncinin yenmeden kilo vermeye çalışmak emeklerinizin boşa gitmesi demektir.

c) Hipotiroidi Hastalığı: Yeterli miktarda tiroid hormonu üretilmezse metabolizma yavaşlar ve kilo vermek zorlaşır. Sürekli yorgunsanız, saçlarınız ve tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa, eklemlerinizde ve kaslarda ağrı problemleriniz varsa, tat alma duyunuz iyi çalışmıyorsa ve sıklıkla depresyona giriyorsanız tiroid hormonu büyük ihtimalle yetersizdir. Bunu çözmeden kilo vermek hiç de kolay değildir!

d) Kansızlık: Şayet herhangi bir anemi probleminiz varsa kanda oksijen taşımakla görevli demir minerali de eksik olacak ve hücreleriniz yeterince enerji alamayacaktır. Böylece kendinizi daha sinirli, yorgun, uyuşuk ve halsiz hissettiğiniz için daha az hareket edersiniz. Sonuç olarak hareketsizlik kilo almaya neden olur ve yağ yakımı zorlaşır.

e) Polikistik Over Sendromu: Bu kadın hastalığında yumurtalıkların boyutları artar ve kistler meydana gelir. Ne yazık ki olumsuz etkisi insülin direnci ile kilo artışına neden oluşudur.

Eğer bu hastalıklardan birine sahipseniz kısa sürede kilo vermeniz maalesef mümkün olmaz. O halde kilo vermenin en kolay yolu sizin için de etkili olsun istiyorsanız öncelikle bu tür problemlerden kurtulmanız gerekir. Aksi durumda Dünya’nın en hızlı zayıflama yöntemi bile fayda vermeyecektir. Şimdi bu tür problemlere sahip olmadığınızı varsayarak kilo vermenin en kolay yolu nedir daha yakından bakalım.

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri

İlgili alanda birçok zayıflama yöntemi var. Ama bunlardan en hızlı kilo verme yöntemi hangisi sorusunun cevabına geçmeden önce etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemleri değerlendirelim.

1) Kalori sayma yöntemi

Bunu uygulayabilmek için öncelikle ne kadar kaloriye ihtiyacınız var sorusunun cevabını bilmeniz gerekiyor. Diyelim ki günlük 2000 kaloriye ihtiyacınız varsa ve siz besinlerle birlikte günde 1500 kalori kadar enerji kazanıyorsanız haftada yarım kilo verirsiniz.

Günlük almanız gereken kalori miktarını aşağıdaki formüllerle hesaplamanız çok kolay!


  • Kadınlar İçin:  655 + 9,6 X (Kg cinsinden kilonuz) + 1,8 X (Santimetre cinsinden boyunuz) – 4,7 X (Yaşınız)
  • Erkekler İçin: 66 + 13,7 X (Kg cinsinden kilonuz) + 5 X (santimetre cinsinden boyunuz) – 6,8 X (Yaşınız)

Formüllere göre yaşla birlikte enerji ihtiyacı azalır. Boyunuz ve kilonuz ne kadar fazlaysa bir o kadar enerjiye ihtiyacınız var demektir. Cinsiyet açısından bakacak olursak aynı boy ve kilodaki erkeklerin kadınlara göre enerji ihtiyaçları daha fazla olur. Özetle beslenme programınızdaki besinlerin miktarlarını ve kalori değerlerinin toplamını günlük kalori ihtiyacınız ile karşılaştırmalısınız.

2) Ekmeği değiştirin ve azaltın

Toplumumuzda günlük yaşamda beslenmede en popüler gıda ve kilo alımına neden besinlerin başında ekmek gelir. Birçok uzman beyaz ekmek, çavdar ya da tam buğday olmak üzere hangi türde olursa olsun aşırı ekmek tüketimini zayıflamanın önündeki en büyük engel olarak görüyor.

Günün sonunda ekmek türleri arasında en zararlı olanın beyaz ekmek olduğunu söyleme eğilimi artmış durumda. Halbuki Canan Karatay bütün ekmek türlerinin kan şekerini yükselttiğini iddia ediyor. Bu iddiayı göz önüne almazsak ve illa ki ekmek yiyecekseniz günde 3 dilimi geçmemek üzere tam buğday ekmeği tüketmeniz daha mantıklı olacaktır. Çünkü tam buğday ekmeğinin lif oranı beyaz ekmeğe göre daha fazladır.

  • 1 dilim beyaz ekmek 13 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve 64 kcal enerji vardır.
  • Günde 10 dilim beyaz ekmek 640 kcal eder. Yani ekmek yemeyi kestiğinizde haftada yarım kilo kadar verilebilir.
  • Günde 4 dilim beyaz ekmek yaklaşık 100 gramdır ve 264 kcal kadardır. Bu sağlıklı bir bireyin günlük enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’una eşittir.

“Günde 10 dilim ekmek yerine en fazla 3 dilim ekmek size günde yaklaşık 500 kcal kaybettireceği için haftada ortalama yarım kilo verirsiniz.”

3) Basit şekerden uzak durun

Kilo vermenin en kolay yolu basit şekerleri sıfırlamaktır. Çünkü kilo vermeyi engelleyen en önemli besin grubu hamur işi, tatlılar ve şekerli içeceklerdir. Dolayısıyla hızlı kilo vermenin en etkili yolu kolayı, hazır meyve sularını ve hamur işlerini en aza indirmek mümkünse hiç tüketmemektir. Şimdi hayatınızdaki bütün basit şekerleri çıkardığınızı hayal edin! Sonucun 2 haftada 15 kilo vermek olabileceğini biliyor musunuz?

  • Kola içmeyi bırakanlar ortalama haftada 1,5 kg kadar verirler. Çünkü 330 ml kutu kolada 149 kcal vardır. Bu kalori boş enerjiden ibarettir ve içinde 36,96 gram şeker vardır.
  • Bu değer kadınlarda günlük şeker ihtiyacının neredeyse 9 katı kadar, erkeklerde ise 5 katı kadardır. Dahası hazır meyve suları da en az kola kadar şeker ve boş kalori içerir.
  • Toplumda en popüler tatlılardan biri olan baklavanın 1 diliminde yaklaşık 17 gram karbonhidrat, 1,3 gram protein, 5 gram yağ ve 129 kcal vardır. Evet görünce tutamayıp yeme ihtimali oldukça yüksek biliyorum. Ama yediğinizde hayalinizden uzaklaştığınızda unutmamanızda fayda var.
  • Düşünün bir kere: Her akşam yemeğinden sonra 3 dilim baklava yerseniz fazladan 385 kcal almış olursunuz. Bunu bırakmak haftada 500 gram vermek anlamına geliyor.
  • Haftada 5 bardak meyve suyu ya da kola içen biri bu alışkanlığından vazgeçtiğinde haftalık 300 gram kadar kilo verir.

4) Karbonhidratları sınırlandırın

En hızlı zayıflama yöntemi birinci sırada basit şekerleri sıfıra indirmekse ikincisi de karbonhidratları sınırlı tüketmektir. Örneğin çoğumuzun yerken mutlu olduğu makarna bilhassa sosluysa ve aşırı tüketilirse kilo alımına neden olur. Yine kilo aldıran en popüler karbonhidratlar arasında pirinç ve bulgur pilavının da önemli bir yeri var.

  • 1 porsiyon salçalı makarnada yaklaşık 47 g karbonhidrat, 6 g protein, 1 g yağ ve 231 kcal enerji vardır.
  • 1 porsiyon pirinç pilavında yaklaşık 46 g karbonhidrat, 4 g protein, 8,65 g yağ ve 283 kcal enerji vardır.
  • 1 porsiyon bulgur pilavında yaklaşık 23 gr karbonhidrat, 3 g protein, 4,4 g yağ ve 149 kcal enerji vardır.
Günlük İhtiyaç Duyulan Enerji Miktarı (kcal)
Boy (cm) –Kilo (kg)- Hareket Durumu Kadın Erkek
155 – 55  – Az hareketli 1585 1668
155 – 85  – Az hareketli 1930 2161
170  -55  – Az hareketli 1617 1758
170  -85  –Az hareketli 1963 2250
190  -55  –Az hareketli 1660 1878
190  -85 –Az hareketli 2006 2371
155 – 55  – Orta hareketli 2047 2155
155 – 85  – Orta hareketli 2493 2792
170  -55  – Orta hareketli 2089 2271
170  -85  –Orta hareketli 2535 2908
190  -55  –Orta hareketli 2145 2426
190  -85 –Orta hareketli 2591 3063

5) Sıkı diyet uygulama yöntemi:

Hızlı kilo vermenin en kolay yöntemi on yıllardır sıkı diyet uygulamalarıdır. Ama bilinçsizce uygulanan diyetler hem ters etki yapar hem de sağlığınızı olumsuz etkiler. Böylelikle hormon dengesini değişir ve kilo vermeniz zorlaşır.

O nedenle diyetin veya beslenme programının etkili olması doktor kontrolünden geçmeye ve diyetin sizin ihtiyaçlarınıza uygun olmasına bağlıdır. Şimdi en çok kilo verdiren diyetlere daha yakından bakalım.

a) Glisemik indeks diyeti:

Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız beslenme programınızda yediğinizde kan şekerinizi aniden dalgalandırmayan gıdalara ağırlık vermeniz en akıllıca tekniklerden biridir.

Örneğin glisemik indeks açısından beyaz ekmek tam buğday ekmeğine göre daha fazla değere sahiptir. Bu da beyaz ekmeğin daha fazla kilo aldırdığı anlamına gelmektedir.

Bu diyet türüne göre yiyeceklere 0-100 puan arasında bir glisemik indeks değeri verilir.

Örneğin patates kızartması için bu değer 96, kereviz için 35, badem için 15 ve ceviz 5’tir.

Değer ne kadar küçükse o yiyecek o oranda kan şekerini dalgalandırmaz. Böylece kilo vermeniz kolaylaşır.

b) Canan Karatay diyeti:

Bu diyet de glisemik indeks diyetine benzerdir.

Ekmek ve unlu yiyeceklerden uzak durulması gerekirken protein içeren besinlere ağırlık verilir.

Bir çok kişi kısa sürede kilo verdiğini ve diyetten memnun olduğunu beyan etmektedir. Katı bir diyet değildir, beslenme biçimidir.

c) Ketojenik diyet:

Son zamanlarda kilo vermek için en etkili görülen diyetlerden biri de ketojenik diyet uygulamalarıdır.

Bu diyetle 30 günde 9 kilo kadar vermeniz mümkün ancak doktor önerisi olmadan çok tehlikelidir. Diyet türleri arasında en katı olanlardan biridir.

d) İsveç diyeti:

Aşırı kilolar artık yaşamı ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladığında sadece doktor denetiminde uygulanabilecek bir diyet türüdür.

Genellikle 13 gün boyunca sürer ancak çok sağlam bir irade gerektirir. Uygulanması ne kadar sağlıklıdır tartışılır.

e) Dukan diyeti:

Kalıcı ve hızlı kilo vermeyi sağladığı iddia edilen bir diyet türüdür.

Atak, yoklama, sağlamlaştırma ve istikrar olmak üzere dört fazdan oluşur.

Birinci fazdan ikinci faza geçebilmeyi başarırsanız diğerlerini de başarma olasılığınız fazlalaşır.

Ancak doktor önerisi ya da kontrolü olmadan bu diyeti kesinlikle uygulamayınız.

6) En Hızlı Zayıflama Yöntemleri

Öncelikle diyetisyene gidin, gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra yapınıza en uygun beslenme ve egzersiz programını uygulayın. İşte hem erkekler hem de kadınlar en iyi hızlı kilo vermenin yöntemi:

  1. Önce sağlık kontrollerinizi yaptırın. Diyabet, kan şekeri hormonlarına duyarlılık ya da tiroit hormonunun çok az çalışması gibi hastalıklarınız varsa bir an önce tedavi olun. Çünkü bunlar varsa zayıflamanız kesinlikle hayal olur.
  2. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa işiniz gerçekten kolay. Hemen aşağıdaki önerileri okuyarak kendinize bir yol haritası çizin.
  3. Amacınızı belirleyin. Kendinize çok zor hedefler koymayın. Örneğin haftada 10 kilo vermek oldukça zor bir hedeftir. Ama 2 haftada 15 kilo vermek vermek nispeten daha kolaydır. Tabi ki doğru strateji ile.
  4. Her gün tartıya çıkmak yok. Haftada bir kilonuzu öğrenmeniz daha iyidir. Bu motivasyon olarak daha faydalıdır. Ancak diyete başladıktan 21 gün sonra bir kez tartılın, sonrakiler haftalık olsun.
  5. Her gün 8-9 bardak su için. Bunlardan 2-3 bardağına 3-4 damla limon sıkın. Böylece metabolizma hızınız artar ve daha çok kalori yakmış olursunuz.
  6. Günde en fazla 2 ya da 3 dilim tam buğday ekmeği yeme hakkınız var. Bu değeri kesinlikle aşmayın. Çünkü hedefiniz insülin düzeylerinin bir artıp bir azalması kilo vermeyi zorlaştırır.
  7. Çay ve kahve tüketimini azaltın. Günde en fazla 2 bardak açık çay ve haftada en fazla 3-4 kez kahve tüketin. Ancak bu içecekleri şekersiz içemiyorsanız değerleri yarıya indirin. Yani günde 1 bardak çay, haftada en fazla 2 fincan kahve için.
  8. Sabah uyanır uyanmaz aç karnına 2 su bardağı bardak su için.
  9. Kahvaltıda kaynar su içine kırılmış ve 5 dakika kadar pişirilmiş 2 tam yumurta, 7-8 adet tuzsuz zeytin, mevsime göre birer adet domates, salatalık ve biber tüketin. Çay içecekseniz yeşil çayı tercih edin. Ekmek yememe konusunda sorununuz yoksa 30 gram yulaf ve 1 çay bardağı sütü karıştırarak tüketin.
  10. Kahvaltıda veya başka bir öğünde uzak durmanız gereken besin patates kızartmasıdır. Eğer kendinize hakim olamazsanız kendinizi kötü hissedin ve en az 1 saat yürüyün.
  11. Hızlı kilo vermenin en kolay yollarından biri de ekmek yerine 1-2 adet ceviz ya da 10 adet çiğ badem tüketmektir. Kahvaltılarda bu seçenekten faydalanabilirsiniz.
  12. Gün içinde bitkisel kaynaklı protein içeren besinlerin oranını artırın. Tabi bu artışa diyetisyenle birlikte karar vermeniz daha sağlıklı olacak. Ancak diyetisyene gitme imkanınız yoksa kilo başına 0,3 gram protein tüketmeye özen gösterin. Örneğin 70 kg kütleli biri 70 x 0,3= 21 gram proteine ihtiyaç duyar.
  13. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamak için günde 30 gram yulaf, 1 porsiyon mercimek, 10 adet çiğ badem, 2 tam yumurta, 1 kase yoğurt, 1 avuç ay çekirdeği veya kabak çekirdeği tüketin. Ve 3 yemek kaşığı lor peyniri, 100 gram balık, hindi ya da dana eti gibi besinlerden iki çeşidini seçin.
  14. Hamur işlerinden kesinlikle uzak durun ve tatlı krizlerinde kendinize verdiğiniz sözü unutmayın. Tatlı krizini en sağlıklı ve kolay şekilde atlatmak için 2 tane gün kurusu kayısı ya da 7 adet yaban mersini ile 10 adet çiğ badem ve 1 kase manda yoğurdu tüketin.
  15. Öğle ve akşam yemeğinde mercimek, kabak, brokoli, maydanoz ve biber içeren 1 kase yaklaşık 2 kepçe kadar sebze çorbası tüketin. Yemekten önce tüketeceğiniz diyet zayıflama çorbası size ayda 2-3 kg kadar verdirir.
  16. Öğle arasında çorbaya ek olarak 100 gram hindi eti, 4 yemek kaşığı siyez bulguru ve bol zeytinyağlı salata tüketin.
  17. Her gün 55 dakika kadar yürüyüş yaparsanız metabolizma hızınız canlanır. Yürüyüşler mümkünse akşam yemeğinden önce bir zaman diliminde olursa daha faydalı olacaktır.
  18. İmkanınız varsa spor salonuna yazılın ve düzenli olarak devam edin. Yürüyüşe ek olarak yüzme, hafif ağırlık kaldırma, özellikle squat ve bacak germe hareketleri hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.
  19. Besinlerin özelliklerini, kalori, protein ve yağ değerlerini öğrenin. Özellikle paketli yiyeceklerden uzak durun. En çok kilo aldıran ve karbonhidrat içeren besinler nelerdir öğrenin ve o yiyeceklerde sınırlandırmaya gidin. Hele ki kola, meyve suyu ve aşırı basit şeker içeren gıdalardan uzak durun.
  20. Meyveler ve kahvaltılık olarak satılan gevrekler kilo verdirmez, tam tersine kilo aldırır. Ancak günlük lif ihtiyacı için yulaf, yeşillikler, muz, baklagiller gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.

SONUÇ: En hızlı zayıflama yöntemi kuşkusuz kişiden kişiye değişir. Ama kilo vermenin en kolay yolu basit şekerleri sıfırlamak ve karbonhidratları sınırlı miktarda tüketmektir. Zaten piyasadaki çeşitli diyet listelerinin ortak yanı bu yöntemdir. Ayrıca basit şekerleri sıfırlama esasına dayanan 7 günlük ketojenik diyet listesi bile 1 haftada 7 kg kadar vermenizi sağlar. Yine bu en kolay kilo verme yöntemi ile 2 haftada 15 kilo vermek istiyorsanız ketojenik diyeti 15 gün boyunca uygulamanız mümkündür. Ve iddia odur ki bu diyet egzersizden bile daha etkilidir.

Yorum

  1. blank Asım Aralık 18, 2018
  2. blank Ferhat Aralık 22, 2018

Ne düşündüğünüz bizim için çok önemli!