Kilo alamıyorum ne yapmalıyım diyenlere özel 5 günlük kilo alma diyeti: 1 haftada 5 kilo almak için diyet listesi ve örnek menülerini bu yazıda açıkladık. Hemen söylemek gerekirse 1 haftada 5 kilo almak ilaç yerine doğal gıdaların gücünü kullanmaya bağlıdır. Bilinçsizce kullanılan ilaçlar kısa süreli kilo aldırsa da kalıcı kilo almak oldukça zor. Bu yüzden 1 haftada 5 kilo aldıran yiyecekler kilo almak isteyenler için bir numaradır.
Kilo almak için antidepresan sanıldığının aksine asla bir çözüm olamaz. 1 haftada 5 kilo almak için yapılması gerekenlerden biri diyetisyen kontrolüdür. Ne yazık ki herkesin diyetisyene gitme olanağı yok! Siz de onlardan biriyseniz 1 haftada 5 kilo aldıran diyet listesi örneğine bakabilirsiniz.
Sağlıklı kilo almanın ilk aşaması uzman kontrolüdür. Sonraki aşama tedavidir. En son aşama ise beslenme programının diyetisyen tarafından ihtiyaçlara uygun şekilde tasarlanmasıdır. Aylarınızı, yıllarınızı kilo almaya harcamak yerine en azından bir kere diyetisyene gidebilirsiniz. Diyetisyen kontrolü atacağınız adımları daha sağlam atmanızı sağlar. Böylelikle, 1 haftada 5 kilo almanızı sağlayacak olan diyet listesi daha etkili olacaktır.
1 Haftada 5 Kilo Almak İçin Ne Yapmalıyım?
Sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler öncelikle diyetisyene başvurmalıdır. Yapılacak olan tahliller kişinin neden kilo almadığını ortaya çıkarabilir. Kilo alımını engelleyen bir belirti varsa diyetisyen sizi dahiliye veya endokrinoloji uzmanına yönlendirir. Sahip olduğunuz problemleri çözmeden, değil 1 haftada 5 kilo almak, 1 haftada 1 kilo almak bile mümkün değildir!
Kilo alma problemi tedavisinden sonra yapmanız gerekenler oldukça kolay! Sağlıklı kişiler öğünlerde az miktarda yiyip daha yüksek kalori alarak istedikleri kiloya kısa zamanda kavuşabilirler. Tabi bu öğün sayısının artırılmasına ve gün içinde alınan ve harcanan kalori miktarına da bağlıdır.
- Kilo almaya yönelik bir diyet yüksek kalori içermelidir. Eğer kişinin harcadığı kaloriden daha yüksek bir kalori alımı gerçekleşirse kilo almak kısa sürede mümkündür. Örneğin her 7000 kalori fazlası 1 kilo aldırır.
Aşırı Zayıflar Nasıl Kilo Alır?
Zayıf insanlar genellikle kolayca doyma eğilimindedir. Buna rağmen normalden daha fazla kalori yakan hızlı bir metabolizmaya sahip olurlar. Çabuk doyma problemi ile baş etmenin etkili yollarından biri sık sık ama az az yemektir. Diğer bir deyişle, aşırı zayıflıktan kurtulmak için günde en az 6 öğün yemek oldukça önemlidir.
- Daha sık ve düzenli beslenin. Haftalık olarak ne yiyeceğinizi planlayın.
- Her gün aynı saatlerde yemeye özen gösterin.
- 3 ana öğün yerine en az 6 öğün tekniğini deneyin.
- Beslenme konusunda mutlaka uzman bir diyetisyenden yardım alın.
Kilo almak isteyen kişilerin yaptıkları hatalardan biri, kızarmış yiyecekler ve şekerli ürünler gibi yüksek kalorili yiyecekleri tüketmektir. Dengeli ve sağlıklı beslenme kurallarına uygulamadan kilo almak etkili olmadığı gibi sağlıklı da olmaz. Peki 1 haftada 5 kilo nasıl alınır, sağlıklı bir şekilde kilo almak için neler yemeliyiz ve örnek menü yemek listesi nasıl olmalıdır?
5 Günlük Kilo Alma Diyeti ve Örnek Menüler
1 haftada 5 kilo almanızı sağlayacak en önemli adım kalorisi yüksek gıdaları tüketmektir. Yüksek kalori almadan ne kas kütlesi ne de yağ kütlesi artar. Mantıklı ve sağlıklı olan vücut geliştirme antrenmanları ile kas kütlesini artırmaya çalışmaktır. Çünkü ağırlık çalışmaları hem acıkmayı sağlar hem de kas yapımı için uygun ortamı altın tepside sunar.
Kilo almak için nasıl bir diyet uygulamalıyız diyenlere özel yüksek kalorili bir diyet örneğini aşağıda paylaştım. Bu kilo alma diyetini uygulamak için sabahları erken kalkmanız şart arkadaşlar!
1 Haftada 5 Kilo Almak İçin Mucize Diyet Listesi
1.Gün
Diyete başlamadan sağlık kontrollerinizi yaptırmanız oldukça önemlidir. Böylelikle sonraki adımlarınızın etkisi artar. Bununla beraber, kilo aldıran diyet listesinin ilk gününde hedef kalorinin artırarak midenizin bu yeni duruma alışmasını sağlamaktır. Ayrıca, çalışıyorsanız saklama kaplarınızı akşamdan hazırlamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
Kahvaltı (07:30): 1 bardak tam yağlı süt, 30 gram kadar ahududu reçeli veya 2 yemek kaşığı tahin-pekmez, 60 gr müsli, 30-40 gram taze peynir ve 1 adet avokado ile tam buğday ekmekli tost (60 gr).
Ara Öğün (10:30): 2 mandalina ve salamlı veya jambonlu bir sandviç (120 gr. Ekmek) Mandalina yerine 1 avuç kara üzüm de tüketilebilir.
Öğleden Hemen Önce (12:00): 30 gram fındık veya ceviz, 1 orta boy muz
Öğle Yemeği (14:00): Sebzeli makarna, patlıcanlı ızgara dana eti, biber ve fırında kavrulmuş patates. Organik yoğurt (1 su bardağı)
Öğleden Sonra (17:00): Doğal portakal suyu, pastırmalı veya ton balıklı sandviç (120 gr. Ekmek)
Akşam yemeği (20:00): Haşlanmış yumurta ve somon füme ile mercimek salatası. Doğal yoğurt.
Yatmadan Önce (22:00): 2 adet haşlanmış yumurta, jambonlu veya pastırmalı 2 ekmek, 1 yemek kaşığı kara dut reçeli ve 1 su bardağı kefir
2.Gün
Diyetin ikinci gününde hedef metabolizma hızının yavaşlaması için dereotu tüketmektir. Tek başına yemek yerine omlet içerisinde daha kolayca tüketebilirsiniz!
Kahvaltı: 1 su bardağı papatya çayı, kızartılmış 5 dilim tam buğday ekmeği, 2 çorba kaşığı kara dut reçeli, 2 çorba kaşığı kaymak, 3 tam yumurta ile bol dereotu içeren omlet, 7 adet tuzsuz zeytin
Ara Öğün: 2 kivi, 2 dilim beyaz ekmek ile kaşarlı sandviç
Öğleden Hemen Önce: 30 adet çiğ badem, 20 gram bitter çikolata ve 1 muz
Öğle Yemeği: 1 porsiyon brokoli, 120 gram tavuk eti, 2 adet fırında kavrulmuş patates ve 1 su bardağı kefir
Öğleden Sonra: Ev yapımı limonata, 50 gram pastırmalı sandviç (120 gr. Ekmek)
Akşam yemeği: 1 porsiyon kırmızı mercimek çorbası, 1 kase organik yoğurt, 5 adet köfte, bol limonlu salata veya limonata
Yatmadan Önce: 4 adet ceviz, 10 adet kabuğu soyulmuş badem, yarım ekmek içinde peynirli sandviç
3.Gün
Diyetin üçüncü gününde de yüksek kaloriyi sağlayacak besinlere yer vermelisiniz. Sabah kahvaltısında reçel, tahin-pekmez, kaymak ve ceviz gibi küçük miktarları kalori bombası olan yiyecekler tüketebilirsiniz. Buna ilaveten, dereotu tiroid hormonlarını dengeye getirdiği için kilo almanıza yardımcı olacaktır.
Kahvaltı: Doğal portakal suyu, 2 adet kaşarlı tost, 1 dilim ekmekle 30 gram tahin pekmez, 1 çorba kaşığı organik bal, 3 adet suda pişmiş yumurta, 1 adet domates, 4 adet ceviz
Ara Öğün: 1 su bardağı kefir, 1 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 2 dilim tam buğday ekmeği ile pastırmalı sandviç
Öğleden Hemen Önce: 2 kivi, 1 muz ve mandalina veya 1 avuç kuru üzüm
Öğle Yemeği: 1 porsiyon sebze çorbası, 3 adet fırında kavrulmuş patates, bol limonlu ve zeytinyağlı patates
Öğleden Sonra: 100 gram ton balıklı sandviç ve 2 su bardağı ev yapımı limonata
Akşam yemeği: 1 porsiyon tarhana çorbası, 2 su bardağı kefir, 4 adet fırından pişmiş tavuk budu, salata, 1 dilim ekmek, 1 çorba kaşığı tereyağı ve böğürtlen reçeli
Yatmadan Önce: 20 adet kabuğu soyulmuş çiğ badem, 1 adet haşlanmış yumurta, 500 ml proteinli süt
4.Gün
1 haftada 5 kilo alabilmek için her gün aynı yiyecekleri yemek etkili olmaz. O halde bu yiyeceklerle benzer özellikteki anabolik gıdaları beslenme planınıza eklemeniz daha faydalı olacaktır. Hindistan cevizi sütü yoksa yerine üzüm suyu veya kurutulmuş ahududu tüketebilirsiniz. Bununla beraber listenin sonundaki kilo aldırıcı özellikteki besinlerle değiş tokuş yapabilirsiniz!
Kahvaltı: 1 tutam dereotu, 3 tam yumurtalı zeytinyağlı omlet, 2 dilim ahududu reçeli sürülmüş beyaz ekmek, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 su bardağı keçi sütü
Ara Öğün: 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi, 1 adet muz
Öğleden Hemen Önce: Yarım ekmek arası kaşar ve pastırma, 1 bardak inek sütü
Öğle Yemeği: 1 kase mercimek çorbası, 100 gram ton balıklı limonlu salata ve 2 dilim tam buğday ekmeğine sürülmüş kaymak
Öğleden Sonra: 1 fincan sütlü kahve, 1 büyük dilim tiramisu ve 5 adet ceviz
Akşam yemeği: 1 porsiyon sebze yemeği (Kereviz , pırasa veya fasulye), 4 adet tavuk budu, 1 su bardağı kefir
Yatmadan Önce: 2 adet haşlanmış yumurta, 20 adet çiğ badem, 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
5.Gün
Diyetin 5. gününde diyetisyen onayı ile 3 yerine 4 ana öğün yapabilirsiniz. Ayrıca anabolik olarak soya sütü, böğürtlen reçeli, fıstık ezmesi ve çiğ badem içeren menüler kalıcı kilo alımı için önemlidir. Beşinci günden itibaren egzersiz olarak ağırlıklı squat ve şınav yapmaya başlayın.
Kahvaltı: 5 adet yeşil zeytin, 5 adet tuzsuz siyah zeytin, 3 dilim kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı lor peyniri, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi, 50 gram pastırmalı yarım ekmek, 1 adet domates ve yeşil biber
Ara Öğün: 1 su bardağı soya sütü, 2 adet kivi, 1 adet muz, 1 adet mandalina
Öğleden Hemen Önce: 1 porsiyon Cevizli kabak tatlısı ve 500 ml proteinli süt
Öğle Yemeği: 1 porsiyon yayla çorbası, 5 adet köfte, 1 porsiyon bulgur pilavı
Öğleden Sonra: 50 gram cevizli sucuk ve 2 su bardağı naneli kefir
Akşam yemeği: 5 adet tavuk budu, 1 porsiyon fasulye veya haşlanmış mercimek, 1 kase organik manda yoğurdu
Yatmadan Önce: Ev yapımı proteinli shake, 4 adet kuru incir ve 1 avuç çiğ fındık
1 Haftada 5 Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?
Yemek yerken zevk alamıyorsanız kendinizi zorlamanıza gerek yok! Diyetler kişilerin özelliklerine, zevklerine, enerji harcamalarına ve belirli sağlık göstergelerine göre hazırlandığında etkili olur. Kilo almak için diyetisyene başvurmak bunun için çok önemlidir.
Kilo almak için yüksek kalorili yiyeceklerden bazıları:
- Taze veya kurutulmuş meyveler (ahududu, portakal, kara dut gibi)
- Fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişler
- Avokado, Hindistan cevizi yağı ve sızma zeytinyağı
- Ekmek, makarna, pirinç gibi rafine tahıllar
- Kahvaltılık müsli
Kilo almaya yardımcı besinlerin temel özelliği midede az yer kaplamaları ve yüksek kalori içermeleridir. Ayrıca bazıları da vücutta anabolik olayların başlamasını sağlar. Örneğin ahududu, kara dut ve Hindistan cevizi gibi meyveler anabolik olayları başlatan ve kas kütlesi kazandıran gıdalar arasındadır. Böylece kas kütlesi de artırılmış olur.
Kilo aldıran yiyecekler listesi veya yemek planı oluştururken minimum düzeyde işlenmiş gıdaları seçmek iyi bir tercih olacaktır. Bununla beraber fındık, zeytinyağı ve yumurta gibi yiyecekler sağlıklı kalori artırıcılar olmasının yanında, vitamin ve mineraller içermesi bakımından da faydalar sağlayacaktır. Şimdi bu gıdalara daha yakından bakalım.
1) Süt ve Süt Ürünleri
Süt protein ve sağlıklı yağlar içerir. Bunun için az miktarının bile kalorisi yüksektir ve kilo almaya yardımcıdır. Ama süt ve süt ürünleri pek çok insanda hazımsızlık ve sindirim problemlerine sebebiyet verebilir. Böyle problemleri olanlar da kilo alımına yardımcı olabilecek diğer süt ürünlerini tercih etmek mümkündür!
Süt, yoğurt, peynir ve kefir gibi gıdalar kilo almak için mükemmel gıdalardır. Çünkü bu gıdaları tek başlarına rahatça tüketebilirsiniz. Bununla birlikte, oldukça lezzetlidirler ve atıştırmalıklara, salatalara veya yemeklere de kolayca ekleyebilirsiniz.
- Smoothie içeceklerine yoğurt, süzme peynir veya tam yağlı süt eklenmesi durumunda tek başına 200’ün üzerinde kalori kazandırır.
2) Sağlıklı Yağlar
Yağlar, kilo alma diyetlerinin önemli bir bileşeni olup mükemmel bir kalori kaynağıdırlar. Hatta öyle ki protein veya karbonhidratlardan daha yüksek miktarda kalori içerirler. Ayrıca, midede küçük bir hacim kapladıkları için daha fazla kalori kazandırırlar.
İştah problemi yaşayanlarda yağ içeren gıdaların tüketimi bir sürü yemek yemeden daha iyi sonuçlar almayı sağlayabilir. Sağlıklı yağ olarak kabul edilen tekli doymamış yağlar ve omega-3 yağları beslenme programına eklenebilir.
- Fındık (ceviz, badem, yer fıstığı, Kaju, Şam fıstığı)
- Fıstık ezmesi, fındık ezmesi veya cevizli sucuk
- Zeytin ve avokado gibi meyvelerin yağları
3) Meyve ve Sebzeler
Meyve ve sebzeler sağlıklı beslenme için oldukça önemlidir. Bu gıdalar yüksek kalori içermemelerine rağmen sağlıklı bir yaşam tarzı için bazı mikro ve makro besinleri sağlarlar. Ayrıca içerdikleri vitamin ve mineraller ile enerji üretimi için bazı besinlerin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olurlar.
Bununla beraber meyve veya sebzeler içerdikleri diyet lifleri yenilen gıdaların hazmına da yardımcı olurlar. İşte kilo almaya yardımcı yüksek kalorili meyve ve sebzeler şunlardır:
- Havuç tatlısı veya Avokado
- Muz veya Hindistan cevizi suyu
- Ahududu ve kara dut
- Kurutulmuş meyve (Kuru incir ve erik)
- Patates, tatlı patates veya yeşil bezelye
BONUS: Smoothie içecekleri bu meyveler ile karıştırıp daha yüksek kalori kazanmanız mümkündür.
4) Tahıllar
Tahıllar içerdikleri yüksek kalori ve kompleks karbonhidratlar ile kilo alımına yardımcı olabilirler. Sadece karbonhidrat değil aynı zamanda 1 porsiyonu neredeyse günlük ihtiyacı karşılayacak protein içerirler.
Lif içerdikleri için sağlıklı bağırsaklar için de haftada 3-4 kez tüketmek bağırsak hareketlerinizi düzenli tutar. Böylelikle kilo almaya çalışırken yediğiniz tahıllı yiyecekler kabızlık problemine önlem olur. Dolayısıyla, genel sağlığı korumak için tahıllar oldukça önemli besin parçalarıdır.
Ama aşırı lifli beslenmek mideyi hemen doldurarak iştahı kapatır. Bu nedenle kilo almak için aşırı yemek kilo almak için uygun değildir. Bununla birlikte tahılların kalorilerini tereyağı veya zeytinyağı ile artırarak daha fazla kalori kazanırsınız. İşte kilo almaya yardımcı tahılları şu şekilde sıralarız:
- Tam tahıllı makarna
- Esmer veya beyaz pirinç
- Kinoa veya kuskus
- Yulaf ezmesi ve Karabuğday
5) Et ve Protein
Kilo almak için dana, tavuk, hindi ve balık eti oldukça etkilidir. Çünkü protein içermeleri bakımından kas kütlesinin artmasına katkıda bulunurlar. Bununla beraber, hayvansal protein tüketmek size uygun değilse bitkisel proteinleri tercih edebilirsiniz.
Et türleri sadece protein değil, aynı zamanda sağlıklı yağlar içerirler. Bu da ek kalori sağlar. Ancak et türleri yenilirken bol limonlu salata ile tüketmek daha faydalıdır. Böylece hem kollajen üretimi için gerekli olan C vitamini kazanırsınız hem de metabolizma hızınız yavaşlar.
Kilo almanıza yardımcı hayvansal ve alternatif bitkisel proteinler şöyle:
- Balık türleri (Somon, ton, uskumru, istavrit)
- Dana eti veya Kümes hayvanları (Tavuk, hindi, kaz ve ördek)
- Organik yumurta ve soya peyniri
- Fasulye, bezelye, nohut ve mercimek veya Fındık (badem, ceviz, yer fıstığı, fıstık)
- Tohumlu gıdalar (tahin, kabak çekirdeği, ayçiçeği, chia, keten)
1 Haftada 5 Kilo Almak İçin 21 Altın Öneri
Metabolizma hızı fazla olan, tiroid problemleri yaşayanlar ve bağırsak parazitlerinden muzdarip olanlar genellikle kilo alamazlar. Bilhassa ektomorf vücut tipine sahip olanlar ince yapılıdır ve bir türlü kilo alamazlar. Bu tipte olanlar ve kilo almakta zorluk çekenler sağlıksız yiyeceklere değil, sağlıklı yollarla kilo aldıran yiyeceklere odaklanmalıdır.
Vücut kitle indeksi 18,5’in altında olanları zayıf olarak kabul ederiz. Yapılan araştırmalara göre aşırı zayıflık da tıpkı aşırı kilo gibi sağlığı olumsuz yönde etkiler. Örneğin, halsizlik, kas güçsüzlüğü ve kuvvet eksikliği aşırı zayıflıkla ilişkilidir.
İdeal olmayan düşük kilo bağışıklık sisteminin daha zayıf olmasına ve çabuk hastalanmaya neden olur. Bu durum yaşam kalitesini de olumsuz etkiler. Bu yüzden, vücut kitle indeksi 18,5 altında olanlar kilo almak için kalorisi yüksek gıdalardan tüketerek daha çabuk kilo alabilirler.
1 Haftada 5 Kilo Almak İçin Besinler ve Kalori Miktarları
Kilo almak için neler yemeliyiz diyenlere çok iyi bir liste hazırladım: 1 haftada 5 kilo almak için kalorisi yüksek olan alternatif gıdalara ihtiyacınız var. Aşağıda kalorisi en yüksek besinler karbonhidrat-protein-yağ ve kalori değerleri verilmiştir. Kalori değerlerini görmek için besin adlarının üzerine tıklamanız yeterli!
K: Karbonhidrat (gram), P: Protein (gram), Y:Yağ (gram), E: Kalori değeri- Aksi belirtilmedikçe içerikler 100 gram besin üzerinden hesaplanmıştır.
SONUÇ: 5 günlük kilo alma diyeti ile 1 Haftada 5 kilo almak için günlük kalori miktarının 7000 kalori üzerinde olması gerekir ki bu birçok uzman tarafından önerilmez. Bu hesaplama kişiden kişiye değişim gösterebildiği için bu sayfada verilen 1 haftada 5 kilo aldıran diyet herkes için uygun olmayabilir. Herkesin günlük harcadığı kalori miktarı aynı olmayacağı için kilo almak isteyenler bu diyeti diyetisyen ile yeniden tasarlamalıdır!
ya ben bu kadar ayrıntılı bir yazı okumamıştım çok teşekkürler bütün merak ettiğim soruların cevabını öğrenmiş oldum kilo almanın yolları hakkında muhteşem bir yazı olmuş kendi facebook sayfamdan da paylaşıcam hemen çok süper yaaaa teşekkürler
Hocam benim boy 1.88 ama kilom 61 vücut geliştirme ile birlikte prltein tozu kullanarak kilo alabilir miyim bir de sizin yeriniz nerde acaba?
Güzel bir makale olmuş teşekkürler. Abur cubur ile kilo almak yerine proteinli besinlerle beslenerek sağlıklı bir kilo alma şekline değinmişsiniz. Bu çok iyi
ben kilo almak için sürekli marketten aldığın çikolata benzeri şeyleri yiyordum ve bazen de hastalanıyordum demekki kilo almak için sağlıklı et,meyve,sebzeleri yemek lazımmış.
Güzel bir anlatım olmuş. Fakat 16:30 menüsündeki “bolca kıvırcık” dediğimiz şey nedir acaba.
16:30 daki bolca kıvırcık ya marul yada lahana anlamını veriyor ben bunu kızıma uyguladım 1 ayda tombul oldu ama okulu açıldı gene zayıflıyor sabahçı ya hiçbirini yapamıyorum :(((
kızınız kilo almak mı istiyor? Kıvırcık ya da marul kilo aldırmaz. Ama sağlıklı bir beslenme için şarttır yeşil yapraklı besinler
Ben 26yasindayim 37kiloyum boyum 1.60 bi turlu kilo alamiyorum
eğer kilo alamıyorsanız kilo alamamanızın altında yatan bir neden olup olmadığını öğrenmek için öncelikle bir dahiliye uzmanına görünüp test yaptırmanız çok faydalı olacaktır.
hocam sigarayı bırakın demişsiniz bu zorunlu mu bahsettiğiniz diyette ??
Sevgili Hakan onu bırakmak zaten kilo almayı sağlayan faktörlerden biridir. Vücut onu kullandığında daha fazla enerji harcar. Zorunlu diyemeyiz ancak bırakabilirsen çok daha çabuk kilo alabilirsin ve daha sağlıklı olursun. Sigara zayıf kalmanın nedenlerinden biridir. Yani kilo aldıran yiyeceklerin daha etkili olması için bırakmayı deneyebilir ve bırakabilirsin.
kaliteli beslenme istiyorum ben çok zayıfım ama kilo alamıyorum ben karabükten serkan aktaş
Kilo aldıran yiyecekler ile ilgili söylicam tek sey, gerçekten çok işe yariyor, bayagi kilo aldım.
Hocam merhaba. Ben dpgum yaptim. 47 kilo ile hamile kaldim 15 kilo aldim. Dogumdab sonra 58e dustum. Suan 9 ay gecti ben 46 kiloyum. Kilo alamiyorum. Cok fazla doktora gittim metabolizmam çok hizliymis. Sizce ne yapmam gerekiyor
Evet hocam suan dedigim gibi 46 kiloyum 55 olmak istiyorum. Bana yardimci olabilirmisiniz en azindan bir diyet listesi rica ediyorum sizden. Sevgiler
Sevgili Aysun kilo almak için öncelikle doktora gitmeniz gerekir. Beslenme programı konusunda ise kesinlikle bir diyetisyenden yardım almalısınız.
Ben bukadar besini 3 ayda zor tüketirim burda 1 gün diyor.
Merhaba kilo almak için diyetisyene gitmek şart mı hocam, benim durumum iyi değil napıcam?
Ya benim boyum 1.52 kilom 41 yemek yerken hiç iştahım yok napabilirim?? ???
Düzenli dengeli de beslensem nafile hiç bir şekilde yaramıyor, et, süt, ceviz, fındık, yağ gibi sizin de belirttiklerinizden yapsam da nafile faydasını görmedim iştahım çok iyi sıkıntım yok ama kilo almıyorum defter tutuyorum kendime her ay sabır, 50 kilo ne iniyorum, ne çıkıyorum, bir yardım edin bana.
Ben 49 kiloyum, herhangi bir sağlık problemim yok ama iştahsızım kilo alamıyorum. Ne yapmalıyım?
çok güzel bir diyet listesi ama ben şunu merak ettim meyve muz demişsiniz muzdanda başka bir meyve yiyebilir miyiz ?
Mevsime göre meyveleri ayarlayabilirsiniz elma, mandalina, kuru kayısı ve kuru incir ile kuru erik faydalı olabilir.
Merhaba hocam ben çok yemek seçiyorum yaşım 20 1 78 boy 61 ile 65 arasında gidip geliyorum ama 65 den yukarı çıkamadım daha ne yapmam gerekir acaba ?
Merhaba Emre, öncelikle doktora danışman ve herhangi bir sağlık sorunun olup olmadığını öğrenmen lazım. Eğer bir sağlık problemim yoksa vücut geliştirme yapmak için spor salonuna yazılabilirsin. Yapacağın egzersizler ile hem iştahın açılabilir hem de kiloyu kas olarak kazanabilirsin. Bunun dışında öğünlerde fazla yemek yerine sık sık ama az az yemek yiyebilirsin. Yani diyetisyenin de önereceği şekilde öğün sayını artırabilirsin. Tütün içeren ürünler kullanıyorsan ondan bir an önce de kurtulmanı diliyorum. Zira kilo alamamanın bir nedeni de o zehirlerdir. Çay şekeri yerine kompleks karbonhidratları tercih edebilirsin. Örneğin bulgur pilavı, makarna, tam buğday ekmeği, pirinç gibi gıdalar sağlıklı karbonhidrat kaynaklarıdır.
İyi hoş yazmışsınız da peki çalışan bir insan iş yerinde bunları nereden bulup yiyecek? Köfteyi, pilavı, marulu kefiri, reçeli çantaya mı koyacağız götüreceğiz? Bu yazdıklarınız işi olmayan, evde oturan geliri yüksek insanlar için. Başka yolu yok mu bu işin?
Bir sağlık sorununuz da olabilir, o nedenle önce sağlıklı mısınız değil misiniz? Onu öğrenmek için doktora gitmeli ve kilo almak için ne yapmalıyım, kilo alamıyorum bir türlü diye sormalısınız. O da size tahlil verir ve öğrenirsiniz. Onun sonrası ise kolay.
Öncelikle Merhaba. Yazınız çok hoş ve güzel olmuş fakat doktora gidiyorum hap kullan diyorlar. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum hiç bir sonuç alamadım yaşım 14 ve 29-30 kiloyum hiçbir kasım çalışmıyor. Zar zor hareket ediyorum ne yapmalıyım?
Ben iki cocuk annesiyim 23 yaşındayım boy 1,55 kilo 52 nasıl kilo alabilirim?
Ben düzenli olarak besleniyorum ama kilo alamıyorum 🙁
Merhaba ben 30 yaşında 1.53 boy,37 kilodayım dahiliye uzmanına gittim her şey normal çıkıyor iştahım da çok iyi ama maalesef kilo alamıyorum sürekli yiyorum ama değişen bir şey yok lütfen yardım edin. Ayrıca merak ediyorum metabolizma yi nasıl yavaşlatıriz
Merhaba Cemile sen de parazit yoksa beslenme düzenin yanlış demektir. Bu nedenle diyetisyene görünmen ve senin yapına uygun bir sağlıklı beslenme programı hazırlatman gerekiyor. Metabolizman ile oynamamalısın ancak günlük ise 8 saat uyuyabilirsin. Cep telefonundan uzak durabilirsin. Teknolojik araçların kullanımını sınırlandırabilirsin.
Merhaba hocam benim boyum 1.60 kilom 45 bi türlü kilo alamıyorum iştahım yok ne yapabilirim?
Merhabalar ben 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim boy 1.60 kilo 46 ben kilo almak istiyorum ama alamıyorum doktora da gittim herhangi bir şey yok diyetisyene gittim öğün sayını artır dedi ama sabahları kahvaltı yapamıyorum ve öğün sayım üç çok istiyorum ama olmuyor lütfen yardım edin.
Merhaba Asuman hanım, kahvaltı yapmadan ve diyetisyen tarafından hazırlanacak olan sağlıklı beslenme listesi uygulanmadan kilo almanız mümkün değil maalesef. Eğer bir hastalığınız yoksa ya da parazit gibi bir durum söz konusu değilse doktorunuzun dediği gibi öğün sayısını artırabilirsiniz. Yetersiz ve dengesiz beslendiğinizi düşünüyorum. İştahınızda sorun var. O nedenle sigara içiyorsanız bırakma merkezlerine gidebilirsiniz. İnternet ile veya cep telefonu gibi araçlarla çok fazla uğraşmayın onlar yemek yemenizi engelleyebilir. Ancak iyi bir diyetisyenden yardım almalısınız.
Merhabalar boyum 1 68 kilom 42 aşırı zayıfım parazit ilacını doktor yazmadan alabildik kullanırsam herhangi bir zararı olur mu sizce?
Merhaba buna ancak bir doktor karar verebilir. Doktor kontrolü olmadan kullanmak doğru değil ancak eczaneye de danışabilirsiniz. Eczaneye sorabilirsiniz bunu doktor yazmadı ancak ben kullanmak istiyorum diye sorunca size ne dedi?
Hocam merhaba ben 20 yaşındayım 42 kiloyum ne yapsam kilo alamıyorum sizce ne yapmalıyım?
Öncelikle doktora gitmeli ve herhangi bir sağlık probleminiz var mı tespit edilmeli. Eğer parazit varsa ya da şeker gibi bir rahatsızlık var mı belirlenmeli ve onu uygun sağlıklı beslenme programı hazırlanmalıdır.
Merhaba benim yaşım 18 boyum 1.75 kilom 55 iştahım çok ama kilo alamıyorum doktora da gittim bir şeyin dedi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Doktor bir şeyin yok dedi.
Merhaba Hocam ben 1.65 boyundayım ve 45 kiloyum kilo almayı çok istiyorum 55-60 kiloya gelmek istiyorum doktora gittim ama gidişimde bana bir ilaç verdiler ilk ayda 1 ikinci ayda 2 kaloriyi verdiler ama ben onları içemiyorum mide bulandırıyorlar ve bana tokluk hissi veriyorlar daha sonra bir şey yiyemiyorum herhangi bir sağlık sorunum yok lise 4 öğrencisiyim bu yüzden makalede verdiğiniz diyete uyamıyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Merhaba Meryem, sana ilaç verdiklerine göre öyle büyük bir sağlık sorunun yok. Sadece beslenme programı konusunda sıkıntı çekiyorsun. Lisede okuduğun için yeterli beslenemiyorsun. Belki de ders çalıştığın için yediklerini de o sırada harcıyorsun. Kilo alma öyle ilaçla zor. Sağlıklı bir beslenme listesi takip etmeden sadece ilaçla kilo almak istiyorsan boşuna uğraşırsın. Öncelikle bir diyetisyenden yardım almalısın. Yani sana uygun bir beslenme programı konusunda. Sen diyetisyene gidip beslenme programı hazırlatmalısın ancak ben de sana bazı pratik bilgiler sunayım. Beslenme programına diyetisyenin de onay verirse uygularsın. Öncelikle okula mutlaka 1 litre su götür ve teneffüs aralarında içmeye çalış. Proteinli sütlerden faydalanabilirsin. İlaç değil sonuçta. Akşam erken yatıp sabah mutlaka kahvaltı yapmalısın. Kahvaltıda peynir, tam buğday ekmeği, yumurta, tereyağı, zeytin bunları yiyebilirsin. İkinci dersten sonraki teneffüste proteinli süt ile bir avuç karışık kuruyemiş yiyebilirsin. Öğle arasında evden götürdüğün kaşarlı ekmek arasını yiyebilirsin. İki teneffüs sonra ise meyve yiyebilirsin. Yani demek istediğim okula götürdüğün yiyecekleri belirli aralıklarla yiyebilirsen bu seni acıktırır. Akşam da daha çok yersin.