Mezoterapi denen yeni ve yan etkisi olmayan yöntemle bölgesel yağ fazlalıklarından bir çırpıda olmasa da 1 kaç seansta kurtulmak mümkün. Şimdiye kadar işe yaramayan ve zaman kaybından öteye gitmeyen eski yöntemleri, diyet listelerini bir kenara koyun. Çünkü mezoterapi ile bölgesel zayıflama tekniği hem uygulanması kolay hem de zahmetsiz.
Bacaklarınız ince olmasına karşın kalça ve göbek bölgenizde yağlar fazlalaşabilir. Genel olarak kilonuz fazla olmasa da sırf bu fazlalıklar sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. İşte bu gibi durumlarda mezoterapinin nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Üstelik yaptığımız incelemelere göre öyle büyük estetik operasyonlar kadar da maliyetli uygulamalar değil.
Mezoterapinin faydaları üstelik bölgesel zayıflama ile sınırlı değil. Saç dökülmesi ile ilgili problemlerde, migren hastalığının tedavisinde, bağışıklık sistemini güçlendirmede, bazı ağrıların giderilmesinde, spor yaralanmalarında ve selülit sorunlarında da deneyimli doktorlar tarafından etkili bir şekilde uygulanıyor.
Mezoterapi İle Zayıflama
Oldukça faydalı olan ve kullanım alanı geniş olan bu konu hakkında mezoterapi nedir, ne işe yarar, uygulama alanları nelerdir, nasıl zayıflatır, immün sistemi nasıl güçlendirir, mezoterapi ile zayıflamak mümkün mü sorularının cevaplarını bu yazıda yanıtlıyoruz. Hadi başlayalım.
Üst beden ile alt beden yapısal olarak birbirinden farklı olabilir. Örneğin yağlar vücudun üst kısmında alt kısmına göre daha fazla toplamış olabilir. Üst bölgeniz şişman dururken, alt tarafınız çırpı gibi ince olabilir. İşte böyle durumlarda hemen akla bölgesel zayıflama teknikleri gelir. Bölgesel zayıflama için ise en uygun tedavi yöntemlerinden biridir.
Mezoterapi Nedir?
Uzman eller tarafından hazırlanan ve kokteyl adı verilen bitkisel ya da bitkisel olmayan vitaminlerden, minerallerden, aminoasitlerden ve/veya enzimlerden elde edilen karışımların cilt içine ya da cildin hemen altına mikroenjeksiyon ile acısız bir şekilde uygulanması tekniğidir. Kokteyl içeriği kişinin isteklerine ve amacına uygun olarak seçilir.
Tıbbı ya da estetik amaçlı olarak tercih edilen mezoterapi uygulamasında, 4 mm’lik minik iğneler kullanıldığı için acısızdır. Ufak kızarıklar dışında herhangi bir yan etki ile karşılaşma olasılığı düşüktür. Ülkemizde en çok bölgesel fazlalıkların tedavisinde kullanılır.
- Uzmanlara göre 1 kür mezoterapi karışımı ile 2 beden zayıflamak mümkün!
Mezoterapinin Uygulama Alanları
Çok ince uçlu iğnelerin kullanıldığı bu tedavi şeklinde az dozda kullanılan doğal aromatik maddeler ile yağ eritme tedavisi olarak kullanılmaktadır. Vücut yağ oranını düşürmek isteyenler için en iyi yöntemlerden biridir. Bu bağlamda basen, kalça, alt ve üst bacak, gıdı, karın, üst kol, omuz ve ense gibi bölgelerdeki aşırı yağlardan kurtulmanızı sağlayabilir.
Yukarıda sayılanlar dışında mezoterapinin bir çok kullanım alanı vardır. Bunlar;
- Ağrıların giderilmesi (trigeminal nevralji, Arnold nevraljjisi, kraniofasiyal nevraljiler, migren tipi ağrı sendromları, servikobrakial sendrom vb.)
- Sağlıklı saç gelişimini sağlama ve saç dökülmesini önleme (Alopecia)
- İltihapların giderilmesi ve romatizmal hastalıklarda (palindromik romatizma, osteoartritler, romatoid antrit, ankilozan spondilit vb.)
- Vitamin desteği sağlama
- Kollajen yenilenmesi
- Bölgesel zayıflama, lipom ve obezite tedavisi
- Bağ doku patolojileri (selülit, bursitler, miyozitler, dupuytren sendromu, tendinopatiler vb.)
- Cilt yenilenmesi
- Cilt dokusu sıklığını artırma
- İktidarsızlık, ağrılı adet, idrar kaçırma gibi hastalıkların tedavisi
- Akne, zona, cilt kırışıklıkları tedavisi
- Varis, lenfödem, mikro dolaşım sorunları gibi damar hastalıklarının tedavisi
- Reflü ve gastrit gibi mide barsak hastalıklarının iyileştirilmesi
- Sağlıklı dolaşımı sağlama
- Spor yaralanmaları
olarak sıralanabilir. Ayrıca antioksidan destekli olarak da kullanılabilmektedir.
Mezoterapi İğnesi Neler İçerir?
Mezoterapi iğnesinde vitaminler, enginar özleri, yonca özleri, antioksidanlar, yaşlanma karşıtı antiaging maddeler, kafein, ağrı kesici aneljezik maddeler, iltihap giderici antienflamatuarlar, dolaşım düzenleyiciler, mineraller, omega 3 türevleri, kas gevşeticiler ve l karnitin ürünleri gibi bitkisel ya da bitkisel olmayan içerikler olabilir.
- Saç mezoterapisi için pantoteik asit gibi saç güçlendirici içerikler kullanılır.
- Bölgesel zayıflama mezoterapi uygulamasında genellikle yonca özleri, enginar özleri, antioksidan maddeler ve vitaminler tercih edilir.
Tarihsel Gelişimi
- 1850’den sonra diş ağrılarında lokal enjeksiyon olarak uygulandı.
- 1900’lü yıllarda migren ağrılarının giderilmesinde kullanıldı.
- 1925’li yıllarda omurga çevresi için lokal anestezi amacıyla gerçekleştirildi.
- Mezoterapinin doğuşu ise 1950’li yıllarda Fransız doktor Pistor’un cilt içine uyguladığı lokal enjeksiyonlarla başlamıştır.
Mezoterapi Nasıl Zayıflatır?
Bölgesel yağ fazlalıklarının olduğu yerlerde cilt altına verilen bitkisel özler yağların yumuşamasına, akışkan hale gelmesine ve sıvılaşmasına neden olur. Böylece hücre dışına sızan yağlar lenfatik dolaşım vasıtasıyla toplanarak büyük dolaşım sistemine katılır. Kandaki yağlar böbreklerden geçerek idrar olarak dışarı atılır. Böylece fazla yağlardan kurtulmak söz konusu olabilir.
- Diyet yapılmadan sadece bu enjeksiyon yöntemi ile gözle görülür derecede bir incelme sağlayabilirsiniz.
- Mezoterapi ile birlikte diyet yapıldığında tadından yenilmez.
- Şeker içeren yiyeceklerden uzak durulduğunda ve özel bir beslenme programı uygulandığında çok daha etkili sonuçlar alınabilir.
- Mezoterapinin 1 kürü 10 seanstan oluşur.
- 1 seans yaklaşık 5 dakika kadar sürer.
- Seansların uygulama zaman dilimleri amaca göre değişir.
- Bölgesel zayıflama için haftalık 2 seans ve 5 hafta yani toplamda 10 kez yeterli olabilir.
Yan Etkileri
Enjeksiyon yapılan bölgelerde 1-2 gün içinde geçebilen kızarıklar ve morluklar oluşabilir. Dolayısıyla sağlığı tehlikeye sokacak yan etkiler söz konusu değildir. Ancak bu konuda eğitim almış kişilerce yapılması önerilir.
- Doğru açıyla ve doğru dozda uygulanması durumunda herhangi bir acı duyulmaz ve yan etkisi olmaz.
Doktor Önerisi
İğneden korkanlar için iğnesiz mezoterapi uygulamaları da söz konusudur. Bölgesel zayıflama için iğneli mezoterapi tedavisi uygulanırken, amaç cilt yenilenmesi olduğunda iğnesiz olan mezopeeling tercih edilebilir. Mezoterapi fiyatları ise yapılacak uygulamalara göre 200 – 10000 lira arasında değişmektedir.