En hızlı “nasıl kilo alınır” sorusu bir türlü kilo alamayanlar için ne kadar önemlidir biliyoruz. O yüzden sizin için “zayıflık” tanımlarını ve pek çok kilo alma yöntemini inceledik. Yaptığımız araştırmada oldukça ilginç bir sonuçla karşılaştık. Evet Amerika’da 1973 yılında bir vücut geliştirmeci “28 günde 17 kilo nasıl alınır” isimli bir deneye imza atmıştı. Bunun doğruluğu ve güvenli olup olmadığı net değil. Eğer siz de hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız bu yazıyı sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyun.
Öncelikle nasıl kilo alabileceğinizi değil niçin kilo almak istediğinizi belirleyin. Çünkü buna karar vermeden kilo almak için genellikle çaba harcamazsınız. Yani kilo nasıl alınır demekle olmuyor, ilk olarak beynimizi buna yönlendirmeli ve kendimizi motive etmeliyiz. Örneğin daha iyi bir fiziksel görünüm ve imaj değişikliği bunun için yeterli bir sebep olabilir. Eğer spor yapıyorsanız güç ve performans artışı için kilo almak elbette önemlidir.
Öyle ya da böyle sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyen biri mutlaka günlük enerji ihtiyacını öğrenmelidir. Yani kilo almak için günlük kaç kaloriye ihtiyacınız var, kaç gram protein, karbonhidrat ve yağ tüketmelisiniz oldukça önemlidir. Ayrıca sağlıklı olmayan biri de mevcut kilo alma yöntemleri ile başarı elde edemez. Bunun için doktor kontrollerinizi yaptırdıysanız ve sağlıklı biriyseniz günlük makro hesaplama aracımıza göz atın. Peki kimler kilo almak ister ve zayıflık hastalığı nedir?
Zayıflık Hastalığı Nedir?
Zayıflık hastalığı, tıbbi olarak “kaşeksi” olarak da adlandırılır. Ve vücut ağırlığının gönülsüz bir şekilde azalması ve kas kütlesinin kaybı ile karakterize olan bir durumdur. Bu durumun nedeni yetersiz beslenme, kronik hastalıklar, kanser, enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi hastalıkları olabilir. Bu durum insanların normalden çok daha az yemek yemesine veya yeterli besin alamamasına bağlı olarak gelişebilir.
Hastalığın belirtileri arasında halsizlik, yorgunluk, güçsüzlük, kas erimesi, kilo kaybı ve vücutta görülen diğer belirgin fiziksel değişiklikler yer alabilir. Kaşeksi altta yatan nedenin ortadan kaldırılması ve uygun beslenme desteğiyle iyileştirilebilir. Yani böyle bir duruma sahipseniz mutlaka bir sağlık kurumuna başvurmanız gerekir. Peki kimler kilo almalıdır?
Kimler Kilo Almalıdır?
Çoğu kişi zayıflamak isterken kimileri de kilo almak istiyor. Ama sağlıklı ve hızlı kilo almak kişinin yaşam tarzına, sağlık durumuna ve hedeflerine bağlıdır. Genellikle şu durumlarda kilo almak gerekebilir:
1) Düşük vücut ağırlığı olanlar: Eğer vücut kitle indeksi (VKİ) normalden düşük veya zayıfsanız ve sağlıklı bir kiloya ulaşmak istiyorsanız, kilo almak sizin için önemli olabilir. Genellikle vücut kitle indeksi (VKI) değeriniz 18,5 kg/m2’nin altında ise ‘zayıflık’ probleminiz olabilir. Bu değeri hesaplamak için vücut kitle indeksi aracımıza bakabilirsiniz.
2) Sağlıklı kilolu olmak isteyenler: Normal VKİ aralığında olup da daha sağlıklı bir kiloya ya da ideal kiloya ulaşmak isteyen kişiler kilo alabilirler.
3) Sporcular: Sporcular, özellikle kas kütlesi ve performanslarını artırmak isteyen güç sporcuları veya vücut geliştirenler, kilo almayı hedefleyebilirler.
4) Sağlık sorunları: Bazı sağlık durumları veya hastalıklar nedeniyle kilo kaybı yaşayan kişiler, sağlıklarını düzeltmek için kilo almayı hedefleyebilirler. Ama daha önce de vurguladığımız gibi ilk etapta mutlaka doktora danışın.
5) Yaşlı yetişkinler: Yaşlanma sürecinde bazı insanlar doğal olarak kilo kaybedebilirler ve sağlıklarını korumak için kilo almayı düşünebilirler.
Sonuçta sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo almak için uzman bir diyetisyen veya sağlık uzmanından destek almayı unutmayın. Bununla beraber sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleri kilo alımında önemli rol oynar. Ama hızlı veya dengesiz bir şekilde kilo almak sağlık açısından risk taşıyabilir. Yani doğruluğu kanıtlı olmayan tekniklerden uzak durun. Peki sağlıklı kilo almak için ne yapmalı?
Kilo Almak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler
Kalıcı kilo alımı için “hızlı kilo nasıl alınır” sorusu yanlış bir yaklaşımdır. İşin püf noktası tabi ki “sağlıklı bir şekilde nasıl kilo alınır” bilmektir. Dahası bir bireyin düşük kilolu olmasının çeşitli nedenleri olabilir ve öncelikle bu nedenin belirlenmesi gerekir.
İkincisi kilo almak isteyenler için haftalık olarak yarım kilo artış sağlamak sağlıklı bir yaklaşımdır. Ve bu kilo artışı vücut yağı olarak değil de kas dokusu şeklinde olmalıdır. Esasen, yeterli dinlenme ve uyku; daha çok kalori alımı; yüksek kaliteli, kolay sindirilebilen protein alımı; ve uygun bir direnç antrenman programı, vücuttaki kas kitlesini artırmada etkili olmalıdır.
Bir anlamda “kilo almak için ne yapılır” diye düşünürken normalde ne yediğinizi 3 ila 7 gün boyunca kaydedin. Eğer kayıtlarınızdaki değer makro hesaplama aracımızdan elde ettiğiniz değerden düşükse, bu kilo alamama nedeniniz olabilir. Öyleyse daha fazla gayret edin ve mümkünse bir diyetisyene danışın. Peki sağlıklı kilo almak için ne yapmalı?
Sağlıklı Şekilde Kilo Nasıl Alınır?
a) Yaşam Kalitenize Bakın
Hepsinden de önemlisi yaşam şeklinizi kontrol edin. Yeterince dinleniyor ve uyuyor musunuz? Eğer öyle değilse, enerji ihtiyacınızdan daha fazla enerji yakıyor olabilirsiniz. Örneğin sigara içmek, metabolik hızınızı neredeyse %10 artırır ve yaklaşık olarak günlük 200 kaloriyi harcar. Ayrıca kahve ve gazlı içeceklerdeki kafein de birkaç saat boyunca metabolik hızı artırır. Yeterli dinlenme ve uyku almak, sigara içmeyi bırakmak ve kafeini azaltmak enerji tüketiminizi azaltabilir.
b) Doğru Hedef Belirleyin
Belirli bir süre içinde makul bir hedef belirleyin. Kilo alımı başlangıçta hızlı olabilir, ancak genetik potansiyelinize yaklaştıkça hız yavaşlayabilir. Genel olarak, bir acemi için haftada 0,5-1.0 kg hedeflemek mantıklıdır. Ancak kilo almak bazı bireyler için zor olabilir ve daha yavaş bir hızda gerçekleşebilir. Ama kilo alma sürecinizi ağırlık kaldırma çalışmaları ile bütünleştirin. Çünkü bu vücudun çeşitli bölgelerinde kas büyümesi sağlayabilir.
c) İyi Beslenin
Sağlıklı kilo almada iyi beslenme anahtar bir role sahiptir. Eğer harcadığınızdan daha fazlasını almıyorsanız kilo almayı beklemeyin. Bunun için kalori ve protein alımınızı artırın. Ama kalori artırmak isterken sağlıklı beslenme prensiplerini ihlal etmeyin.
Diğer bir deyişle kalori artırımı için temiz beslenmeye özen gösterin. Yani kilo almak için boş kaloriden uzak durun ve beslenme planınıza kompleks karbonhidratlar, kaliteli protein kaynakları ve sağlıklı yağlar ekleyin. Dahası hızlı kilo almak isteyen sporcular öğün sayısını diyetisyen onayı ile artırabilir.
d) Ağırlık Çalışması ve Direnç Egzersizleri Yapın
Sağlıklı kilo artışı için ağırlık çalışması veya direnç antrenmanı programına başlayın. Böyle egzersiz programları, kas dokusunu uyaracaktır. Deneyimlere göre özellikle direnç antrenmanı ve protein alımı (/ kg vücut ağırlığı / öğün) kas protein sentezi için sinerjik etkilere sahiptir. Tabi ki tükettiğiniz proteinlerin yüksek kaliteli olmasına dikkat edin. Ve ana öğünlerinizin vücut kütlesinin her bir kilosu için 0.25-0.30 g protein içerdiğinden emin olun.
e) Doğru Şekilde Ölçüm Yapın
Vücut ölçülerinizi, kilo alma programınız öncesi ve sırasında iyi bir mezura ile ölçün. Elbette haftada bir kez aynı noktalarda ölçü almaya dikkat edin. Özellikle boyun, üst ve alt kol, göğüs, karın, kalça, uyluk ve baldır ölçülerine odaklanın. Böylece kilo artışının vücutta orantılı olduğundan emin olabilirsiniz.
Ama bundan da önemlisi göğüs, kol ve bacak büyümesini ihmal etmeyin. Ve karın ve kalça genişlemesi düşük tutmaya çalışın. Çünkü burası yağın daha fazla depolanma eğiliminde olduğu yerdir. Mümkünse, yağ ölçme kumpası kullanarak farklı yerler için deri altı yağ kalınlıklarını ölçün. Bunun püf noktası ise yağ katlama kalınlıklarının aynı kalması veya azalmasıdır. Böylece kilo alımının kas yerine yağ olduğu ortaya çıkar. Tabi ki bu sağlıklı kilo almak isteyenler için geçerlidir. Şimdi hızlı kilo nasıl alınır sorusuna odaklanalım.
Hızlı Kilo Nasıl Alınır?
Elbette çoğu kişi hızlı kilo almak isteyebilir. Ama “hızlı kilo nasıl alınır” demek kalıcı olsa da olmasa da fark etmez demektir. Bir anlamda ben bunun risklerini kabul ediyorum veya bunları önemsemiyorum anlamına gelir. Neden sağlıklı kilo alma yöntemleri varken acele edelim. Ama ilgili alanda bunu istemeyenlere rastlıyoruz.
Örneğin Casey Viator bunlardan birisi. Bu vücut geliştirme sporcusu deyim yerindeyse öküz gibi bir yeme ve ağır bir vücut geliştirme programı ile 28 günde 17 kilodan daha fazla aldığını iddia ediyor. Ne kadar sağlıklı olduğu net olmasa da bu deneyi ikinci yapan Arthur Jones ise 22 günde 6,8 kilo kadar alabiliyor. Peki bu deneye göre 28 günde 17 kilo nasıl alınır erkekler ve kadınlar için en etkili kilo alma yolları nelerdir?
28 Günde 17 Kg Nasıl Alınır?
Aslında “28 günde 17 kilo nasıl alınır?” Timothy Ferriss icadı kilo alma yöntemlerinden biridir. Kısaca Tim diyeceğimiz yazarın dünyaca ünlü kitapları vardır. Her neyse iddiaya göre bu yöntem genetik açıdan şansız olanlarda bile etkili olabiliyor. Örneğin ektomorf yani ince yapılı bir vücuda sahip olanların da kilo alabileceği söyleniyor. Bu kilo alma deneyi hakkında bilgi vermeden önce anlaşalım.
Hiç bir diyeti lütfen bir sağlık uzmanına danışmadan uygulamayın. Ayrıca bu içeriğin yalnızca bilgi vermek amaçlı olduğunu unutmayın. Evet şimdiye kadar, istediğiniz kiloya kavuşmak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyordunuz. Ya da değişik kaynaklardan edindiğiniz yanlış bilgileri uyguladınız. Şimdi kilo nasıl alınır daha yakından bakalım.
Genetik olarak ince yapılı kaslarınız olabilir ve durum size çok vahimmiş gibi gelebilir. Ancak siz bu durumu kabullenip “Ne yaparsam yapayım kilo almam çok zor!” gibi bir düşünceye sahip olursanız ve kilo almak için hiç bir şey yapmazsanız kesinlikle kilo alamazsanız.
Ama kilo almak için bir şeyler yaparsanız kilo almanız için bir şansınız var demektir. Eğer kadınlar veya erkekler en hızlı nasıl kilo alınır merak ediyorsanız yazımızın sonraki bölümlerini de mutlaka okumalısınız.
Öncelikle amacınızın sağlıklı kilo almak mı yoksa hızlı kilo almak mı olduğuna karar vermelisiniz. Eğer amacınız 3 ay gibi bir sürede sağlıklı kilo almak ise “Diyetisyen kilo almak istiyorum” başlıklı yazımıza göz atın.
Ama Tim Ferris bütün tıbbi kontrollerini yaptırdıktan sonra 4 haftada 15,4 kilo aldığını iddia etmektedir. Ayrıca tarihte onun gibi 28 günde tam 17 kilo alan insanlar olduğu da iddia edilmektedir. Tabi ki bunlar sağlıklı olduğunu iddia edemeyiz. Önemli olan 17 kilonun en az %75’ini kas olarak inşa etmektir. Şimdi olayı netleştirelim.
Kilo İlk Nerden Alınır?
17 kilo sizde nasıl bir değişim yapar? Düşünebiliyor musunuz? 17 kilo almak demek yumruğunuz büyüklüğünde et parçalarından tam 34 tane kadarının vücudunuza eklenmesi demek. Bu yöntemle vücut ölçüleriniz 28 günde şu şekilde değişebilir:
- Baldırlarınız: 34 iken 38 cm
- Omuzlarınız: 110 iken 128 cm
- Göğüsleriniz: 95 – 109 cm
- Ön kolunuz: 26 – 29 cm
- Üst kolunuz: 29 – 35,5 cm
- Üst bacaklarınız: 53 – 63 cm
- Enseniz: 38,5 -44 cm
- Kalçanız: 84 iken 95 cm olabilir.
Kilo ilk nerden alınır sorusunun cevabı kişinin vücut geliştirme sporu yapıp yapmayacağına göre değişir. Benim hiç halim yok ve çok zayıfım nasıl kilo alırım diyen biri bol kalorili besinler tüketmeye başladığında ilk olarak nereden kilo alır derseniz önce göbekleri yağlanmaya başlar. Sonra kalçalar, basenler, kollar, bacaklar ve en son da yüz büyür.
Dahası kilonun ilk nereden alınacağına dair bir başka yaklaşım daha var: Vücuttaki kilo alımı, bireyin genetik yapısı, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivite düzeyine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak, genel olarak kilo alımı vücutta şu sırayla gerçekleşebilir:
- Karın bölgesi: Karın bölgesi, vücutta kilo alımının en yaygın ve ilk görüldüğü yerlerden biridir. Fazla kalori alımı durumunda, vücut karın bölgesinde yağ depolamaya başlayabilir.
- Göğüs: Kilo alımının ikinci sıklıkla gözlemlendiği bölge göğüs bölgesidir.
- Kalça ve basen bölgesi: Kadınlarda ve bazı erkeklerde kilo alımı kalça ve basen bölgelerinde daha belirgin olabilir.
- Uyluk ve bacaklar: Bazı kişilerde kilo alımı uyluk ve bacak bölgelerinde de gözlemlenebilir.
Unutmamanız gereken önemli bir nokta, vücuttaki kilo artışının sadece yağ depolamasından kaynaklanmadığıdır. Kas kütlesinin artması da kilo artışına katkıda bulunabilir. Düzenli egzersiz ve kas geliştirme çalışmaları sonucunda kas kütlesinin artması olumlu bir sonuçtur. Ve bu sadece kilo artışı değildir.
Sağlıklı bir kilo alımı için dengeli beslenmeye ve aktif bir yaşam tarzına dikkat edilmesi önemlidir. Ayrıca, kilo almak veya kilo vermek için sağlıklı bir şekilde ilerlemek için beslenme uzmanları veya diyetisyenlerden destek almak faydalı olabilir.
Sonuçta kas kütlesini artırmak için vücut geliştirme yapanlar ise bol kalorili ve proteinli beslendikleri durumda uyguladıkları programa göre büyürler. Örneğin full body yaparsa tüm vücudu orantılı büyür, ancak göğüs bölgesine ağırlık verirse göğüs kasları gelişir. Onun için kilo almak isteyen biri hangi yerinden kilo almak istiyorsa oraya yönelik bir egzersiz programı uygulayabilir.
Kilo Alma Diyeti
Eğer kilo almak ve kas kütlenizi artırmak istiyorsanız beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Ve kas kütlenizi artırmak istiyorsanız uygulamanız gereken beslenme programı hakkındaki tüm ayrıntıları öğrenmek için “Vücut geliştirme beslenme programı” başlıklı makalemizi mutlaka okumanızı öneririz. İşte Timothy Ferris kilo alma diyetinin ayrıntıları:
a) Kilo Almak İçin Besin Takviyesi Kullanımı
Siz de hızlı kilo nasıl alınır sorusuna cevap arayanlardansanız yıllarca protein açısından yetersiz bir beslenme düzeni izlemiş olma ihtimaliniz çok fazladır.
Kısa sürede toparlanmak için öncelikle proteini yeterli alıp almadığınızı öğrenmeniz gerekiyor. Hemen protein açısından doğru besleniyor musun öğrenmek için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.
Besin takviyesi kullanmadan tabi ki bir ay gibi kısa bir sürede bu kiloyu almak mümkün değildir. Eğer diyetisyeniniz de besin takviyesi kullanmanızı önerdiyse kullanabilirsiniz.
Diyetisyen ya da uzman danışmanlığı olmadan besin takviyesi kullanmanız kesinlikle önerilmez. Ancak buna rağmen bir çok kişi kilo almak adına karbonhidrat tozu kullanabiliyor. Ancak erkekler için ilaç kullanımında çok dikkatli olmak lazım. Zira bir sürü sporcu bu yüzden hayatını kaybedebiliyor.
b) Çok Zayıfım Nasıl Kilo Alırım Diyenlere Özel
Sabah
BSN- No- Xplode: 50 gram yani 2 ölçek: Bu ürün 2 ölçekte toplam 4 gram protein, 9 gram karbonhidrat ve 2 gram kreatin monohidrat içeriyor. Kompleks bir antrenman öncesi ürünüdür.
Vitamin B3: Yani niasin. Özellikle vücut zayıflığı için kullanılır. Hiçbir öğünde kesinlikle anabolik steroid kullanmayınız!
Krom polinikotinat: Kan şekerinin birden fırlamasını ve birden düşmesini önler. Niasine bağlı kromdur.
Alfa lipoik asit: Hücre fonksiyonlarının düzenlenmesinde (yönetilmesi, yavaşlatılması ya da hızlandırılması) ve kimyasal süreçlerde doğrudan etkilidir.
Egzersiz Öncesi
Weider Mega Mass 3 Kg: Eğer 80 kilodan daha az bir kütleye sahipseniz egzersizden 1 saat önce 3 yemek kaşığı (72 gr) alabilirsiniz. Öte yandan vücut kütlesi 80 kilodan fazla olanlar için kullanım spordan 1 saat önce 3 yemek kaşığı ve spordan hemen sonra 3 yemek kaşığıdır. Ama diyetisyeninizin bu konudaki önerisinin daha önemli olduğunu unutmayın.
Egzersiz Sonrası: 30 gram kazein proteini
Yatmadan Önce: 23 mg polikasanol, 200 mg alfa-lipoik asit, 500 mg yavaş salgılanan Niosinamid, 200 mcg Chromemate ( nikotinik asit bağlı kromdur ve biyolojik aktif krom kaynağıdır.)
c) Hızlı Kilo Almak İçin Egzersiz Kuralları
1. Kural: Egzersizlerinizde bir sette ağırlığı hareket ettiremeyecek noktaya kadar çalışın. Her set arasında yaklaşık 3 dakika dinlenin.
2. Kural: Her yukarı hareket ve aşağı hareket 5 saniye sürsün. Yukarı kaldırma ve aşağı indirme sürelerinin eşit olmasına dikkat edin.
3. Kural: Her egzersiz programında en az iki en fazla 10 hareket üzerine odaklanın. Asla 10 hareketten fazla hareket içeren bir egzersiz programı tercih edin.
Her seferinde büyüme hormonu ve testosteron hormonu salgısını artırmak için bütün vücudu ve dolayısıyla tüm kas gruplarını çalıştıran bir egzersiz programı uygulayın.
Bu kapsamda yapılabilecek hareketler:
- Makinede mekik hareketi
- Oturarak baldır kaldırma
- Bacak bükme
- Omuz genişliğinde bacak press
- Ense direnci
- Pullover
- Ağırlıklı dips
4. Kural: Haftada iki kez 30 dakikalık süreden fazla harcamayın. Spor salonunda egzersiz yapacaksanız haftada toplam 4 saatlik bir egzersiz yeterlidir.
5. Kural: Kas yapma programınız orta seviye vücut geliştirme programı şeklinde olabilir. Peki bunun daha kolayı yok mu? Yani gece bir şeyler atıştırarak kilo almak mümkün değil mi?
Gece Yatarken Ne Yersem Kilo Alırım?
Gece yatarken ne yerseniz kilo alıp almayacağınız, aslında gün boyunca aldığınız toplam kalori miktarına ve genel beslenme düzeninize bağlıdır. Vücut ağırlığınızı etkileyen en temel faktör, aldığınız ve harcadığınız kalori miktarı arasındaki dengeye dayanır.
Eğer gün boyunca aldığınız kalori miktarı, vücudunuzun ihtiyaçlarından fazla ise ve bu ekstra kalorileri harcamıyorsanız, zamanla kilo almanız olasıdır. Gece yatarken yediğiniz yiyeceklerin kilo alımıyla ilişkisi, genel olarak tükettiğiniz günlük kalori miktarı ve metabolizmanızla bağlantılıdır. Birkaç genel ipucu şunlardır:
- Günlük kalori dengesi: Kilo alımını kontrol etmek için günlük kalori dengenizi takip edin. Sağlıklı bir kilo alımı hedefliyorsanız, günlük aldığınız kalorileri artırarak ve dengeli beslenmeye özen göstererek bunu gerçekleştirebilirsiniz.
- Dengeli beslenme: Tüm besin gruplarından dengeli bir şekilde beslenmeye özen gösterin. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral içeriği zengin besinleri tercih edin.
- Gece atıştırmaları: Gece yatmadan önce hafif ve besleyici atıştırmalar tercih edebilirsiniz. Örneğin, yoğurt, meyve, yulaf ezmesi gibi sağlıklı seçenekler iyi bir tercih olabilir. Benim tercihim ise suda pişmiş 3 yumurta beyazı ve 1 tane de isteğe göre sarısıdır.
- Aşırı kalori tüketiminden kaçının: Gece yatarken de dahil olmak üzere aşırı kalori tüketiminden kaçınmak önemlidir. Yemek yedikten sonra hemen uyumak, vücudun bu kalorileri yakma şansını azaltabilir.
- Aktif yaşam tarzı: Fiziksel aktiviteyi günlük rutininize ekleyin. Egzersiz yapmak, kalori harcamanıza yardımcı olur ve kilo kontrolü açısından önemlidir.
Sonuç olarak, gece yatarken yatarken ne yersem kilo alırım sorusunun cevabını şöyle verebiliriz. Birincisi gün içinde verdiğinizden daha çok kalori aldıysanız yoğurt bile yeseniz faydası olur. Fakat gün içinde kalori fazlası elde edemiyorsanız en yağlı yemekleri yeseniz bile hedefinize ulaşamazsınız.
Colorado Kilo Alma Deneyi
Kilo nasıl alınır diyenlerin umutsuzluğa kapılmaması, vücut geliştirmeye başlaması ve bu deneyi incelemesi kilo almanın yolları açısından faydalı olabilir. 1973 yılında Colorado Eyalet Üniversitesi’nde gerçekleştirilen deneye göre Casey Viator tam 3 haftada 32 kilo almayı başarmıştı.
Casey Viator haftada üç gün egzersiz yaptığı bir program dahilinde bu kiloyu alabilmişti ve egzersizlerinde süper setler ve negatif egzersizler kullanmıştı. Yani bazı egzersizlerin aralarında dinlenme molası vermiyordu.
Adı geçen sporcu günde 6-8 öğün arasında yemişti. Daha önce kilo alma ile ilgili makalelerimizde belirttiğimiz gibi kilo almanızı sağlayacak en etkili yöntem öğün sayısının artırılmasıdır. Hatta günde 5 öğünden fazla yemeniz hızlı kilo almanızı sağlar.
ÖZET: Sağlıklı Kilo Nasıl Alınır?
Hedef hızlı kilo nasıl alınır değil sağlıklı kilo nasıl alınır olmalıdır. Yukarıda yalnızca bilgi vermek amaçlı yazdığımız deneyleri kesinlikle uygulamayın. Hatta sağlıklı beslenme bir planını bile uygulamadan önce mutlaka diyetisyene başvurun. Çünkü her diyet kişiye özel olmalıdır.
Hayattaki en önemli şey sağlık ve afiyettir. Hızlı kilo almak için bundan vazgeçmeyin. Ayrıca birçok kişi hareketsiz kalarak kilo almaya çalışıyor. Bu da temel hatalardan biridir. Tam tersine doktorunuzdan onay aldıktan sonra vücut geliştirme veya direnç egzersizleri yaparak daha sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz. Çünkü bu tür egzersizler iştah nasıl açılır nasıl kilo alınır diye soranlar için anahtar bir role sahiptir.
Bu yazıyı okuyanlar şu yazıları da okudular:
- Kilo Aldıran Yiyecekler – Sağlıklı Kilo Aldıran 15 Besin
- En Hızlı Kilo Alma Diyeti – 3 Ayda 21 Kg
- Karbonhidrat İçeren Besinler – En İyi Karbonhidrat İçeren 10 Yiyecek
- En Çok Protein İçeren Yiyecekler – En İyi 20 Proteinli Gıda
- Adım Adım Vücut Geliştirme Programı – İlk 3 Ayda Muhteşem Fark
- % 97 Hacim Kazanmak İçin En Etkili 3 Programı
- Arnold Vücut Geliştirme Programı – Kısa Sürede Boğa Gibi Olmak
Denemediğim yöntem kalmadi kilo almam için bence bir ayda 17 kilo çok zor hatta imkansız
Haftada bir saat egzersiz çok az değilmi bu yağ olarak kilo almaya neden olmaz mi?
herkes kilo vermeye çalışıyor algısı hakim toplum üzeirnde ama kilo almaya çalışan arkadaşlar da var önerilerinizi deneyerek daha sağlıklı kilo alabilirler
Herkes kilo vermeye çalışıyor gibi bir yargı var toplumda ama tanıdıklarımdan kilo almaya gayret gösterenlerde var sağlıklı kilo almak için önerilerinizi tavsiye edeceğim
bana 28 günde 17 kilo biraz abartılı geldi. Sağlık açısından tehlikeli gelir bence konunun uzmanına danışmadan uygulamamak lazım
kilo alma sorunu olanlar için iyi bir diyet olabilir.
Kilo almak istiyorum da bu 17 kilo bana fazla gelir. Hayatı boyunca 50 kiloyu bile görmemiş birisi birden 65 kilo olursa taşıyamaz diye düşünüyorum 🙂
Yaş 42 ve yıllarca kilo alma sorunu yaşadım, ne yaptıysam limitleri zorlamama rağmen alamadım. Şimdi yaşım gereği kas hücrelerinin yerini yağ hücrelerine bırakmasına seviniyorum, ancak yine de kilo alma problemi yaşıyorum. Bu deneyin benim gibi bir denekte faydası olur mu acaba?
bilgilendirme için teşekkürler. eşimin kilo alamama sorunu var ve hemen kilo alması için tüm gerekenleri yapmmaya başlayacağım.
Bu yazıda 1 ayda 17 kilo almanız tavsiye edilmiyor sadece bir deneyden bahsediliyor bence de ayda 17 kilo çok sağlıklı olmaz
Kilo almak belkide kilo vermekden daha zor.Ancak kilo alma konusunda maalesef agobun kazı gibi yiyerek kilo alınacağı yönünde yanlış bir düşünce var.Belki bu şekilde kilo alınabilir, fakat kasa dönüşmemiş bir yağ kütlesi, beraberinde pek çok sağlık sorununuda getirebilir.Makale çok güzel ve 28 günde 17 kilo almayı tavsiye etmiyor.Tavsiye yalnızca sağlıklı kilo almaya yönelik.
Bir dip not.
Kalitelibeslenme.com sıklıkla tavsiye ettiğim bir site ve tavsiye ettiğim kişilerce son derece beğenilerek takip edildiğini söylemeliyim.Tebrikler çok başarılı bir site.
Kilo almaya çalışan insanlara hayranım helede benden çok yiyip kilo almayanlara:)
bana 28 günde 17 kilo biraz abartılı geldi. Sağlık açısından tehlikeli gelir bence konunun uzmanına danışmadan uygulamamak lazım
28 günde kilo almak cok zor ve imkansız kendime bile guvenemiyorum
17 yaşındayım ve 44 kiloydum 58 kilo oldum, ben başardım arkadaşlar tam 30 günde 14 kilo aldım.
Peki emre ancak nasıl kilo alınır ya da kilo nasıl alınır yazmamışsın.
Hocam ben tüy gibiyim nasıl kilo alınır diye ararken yazınızı gördüm. Ben günde kaç öğün yersem kilo alırım?
Arkadaşlar her şeyi yaptığınız halde kilo alamıyorsanız, 50 gün 5 vakit namazı kılın (camide) gece teheccüd namazı kılın. Bakın nasıl kilo alıyorsunuz? Allah size yeter.
Sevgili Hüsnü bey, kilo nasıl alınır ile ilgili yaptığınız bu yorum için teşekkür ederiz ancak insanlar hiç bir şey yapmadan sadece namaz kılarak kilo alamazlar. Tevekkül denilen kavram da es geçilmemelidir. Öncelikle kişiler sağlık problemleri için doktorlara başvurur ve gerekli tedaviye de doktorlar verir ve hasta da uygular. Bir hadiste geçtiği gibi önce tedbirinizi alın sonra tevekkül getirin buyurulmaktadır. BUna göre bu süreçte insanlar namaz kılarak ya da dua ederek de doktorun uyguladığı tedavinin iyi olmasını isteyebilirler. Allah tüm hastalara acil şifalar versin inşaallah. Bu yazıda nasıl kilo alınır ile ilgili her bilgiyi vermiş ancak tevekkül konusuna da değinmemiştik.
Vücut geliştirme merkezlerin de çözüm alabilirsiniz kasların gelişimi kilo olarak size döner.
Admin ben 75 kiloydum 63 e düştüm ve aşırı derecede ince görünüyorum biraz kilo almam lazım lütfen bana yardım edin bu tevadiyi nasıl uyguları o kadar kiloyu gerçekten alabilirmiyim eğer 14 veya 17 kilo alabileceksem ben o kasların düşmesine değişmesine razıyım çünkü artık kendimi bitkin rengimi solmuş olarak görüyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
Nasıl kilo alınır yazımızda belirttiğimiz gibi kilo almak için vücut geliştirmenin önemi büyük. Yine kilo nasıl alınır sorusunun bir diğer cevabı da kaliteli beslenmektir.
17 yaşımdayım kendimden nefret ediyorum yüzüm berbat çok zayıfım.
Bende kilo almak istiyorum ama alamıyorum ilaçlar ilaçlar doktorlar doktorlar Yoruldum en son çare bunlar herhalde deniycem bunuda 27 yaşındayım ve 47 kiloyum inanamıyorm herkes evlendikten sonra alırsın kiloyu ne yapan dedi evlendi bir çocuğum oldu kilom 65 çıktı doğum yaptım yine 47 oldum
Merhaba Reyhan hanım kan testi ile parazit testi yaptırdınız mı?
offff hepsini yapıyorum ama olmuyorrr
Yemiyorsun ben de öyleydim daha çok yeyince aldım daha çok yiyebilirsin.
Sen bana 28 günde 17 kilo aldır. 28 gün sana günde 17 defa çiçek vereyim.
Merhaba bir türlü kilo alamıyorum hocam.
Ben Arif 15 yaşındayım, 40 kiloyum ve herkes benimle dalga geçiyor, zayıfım diye boyum çok uzun olduğu için kilom az.
Günde 10 tane yumurtanın beyazını yiyin 2 tabak pirinç pilavı yiyin 1 tavuk yiyin ara sıra spor yapın yoksa göbek yapar bu şekilde kilo alabilirsiniz.
Ben askere gitcem 6 ay sonra tecilliyim 8 kilo almamı söylediler eğer 8 kilo alamazsam askeriye elverişli olamıyorum lütfen gerçekten bana yardım edin askere gitmek istiyorum.
Çok faydalı bir yazı olmuş hocam. Uygulandığında sonuca ulaşmamak imkansız. Sağ olun.